Hírek

01 feb
Elindult az új ügyeleti rendszer
Február elsején elsőként Hajdú-Bihar vármegyében indult el az új ügyeleti rendszer, melyet fokozatosan vezetnek be az egész országban. Az átalakítás célja, hogy az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt rendszer működjön. Debrecenben a felnőtt háziorvosi és a sürgősségi ügyelet továbbra is a DE Klinikai Központ Sürgősségi Klinika épületében működik. A gyermekek ügyeleti ellátásában nincs változás.
01 feb
In memoriam - Papp László
Életének 85. évében elhunyt Papp László, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Ortopédiai Klinikájának volt adjunktusa, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházának nyugalmazott főorvosa.
31 jan
Kisfilmek a Biomechanikai Laboratórium munkájáról
3D nyomtatással készítenek többek között csont- és ízületpótló implantátumokhoz kapcsolódó egyedi eszközöket a Debreceni Egyetem Biomechanikai Laboratóriumában. Tevékenységüket, illetve a 3D technika orvosi alkalmazási lehetőségeit ismeretterjesztő filmekben mutatják be a labor munkatársai. A nemrégiben elkészült ötrészes sorozat a Debreceni Egyetem YouTube-csatornáján is megtekinthető.
31 jan
Egyetemi kézben a Forest Offices
A január 30-ai átadás-átvétel nyomán immár a Debreceni Egyetem tulajdonában van a 32 ezer négyzetméteres Tüzér utcai ingatlan. A jövőben Forest Center néven működő komplexumban a bérlő piaci vállalatok mellett az egyetem saját tevékenysége és a térítéses betegellátás kap helyet a tervek szerint.
31 jan
Életet menthet a védőoltás és a szűrés
Magyarországon évente több száz nő halálát okozza a méhnyakrák, pedig a betegség védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető. Erre hívták fel a figyelmet a szakemberek a január 23-a és 29-e között megrendezett Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten. A kampányhoz a Debreceni Egyetem Klinikai Központja is csatlakozott.
27 jan
A siker „FOK”mérője
A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara (DE FOK) hazai és nemzetközi szinten is elismert. Az itt megszerzett diploma önálló munkavégzésre jogosít a világ számos országában, hazai viszonylatban pedig akár az állami, akár a privát szférában el lehet helyezkedni vele, de van lehetőség a szakképzésben való részvételre vagy tudományos kutatómunkára is.
26 jan
Új helyen folytatódik a hospice ellátás
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campusára költözött a Hospice-Palliatív Terápiás Osztály, ahol a súlyos állapotú, végső stádiumban lévő daganatos betegeket ápolják. Az új környezet a korábbinál is színvonalasabb ellátást tesz lehetővé. Az osztály tevékenységéről a Klinikai Központ vezetősége szerdán a helyszínen tájékozódott.
23 jan
Támogatás a gyermekrehabilitáció fejlesztéséhez
Negyedmillió forintot ajánlott fel a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika alapítványának a Solar Panel Solutions Kft. és a Bástya Kupa főszervezője. A cég és a kupa rendezője a decemberi jótékonysági labdarúgótornán összegyűlt pénzt pénteken adta át az intézmény vezetőjének. A 250 ezer forintos támogatást a gyermekrehabilitáció fejlesztésére fordítják.
17 jan
A Debreceni Egyetem professzora lesz a MOTESZ következő elnöke
Páll Dénest, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnökhelyettesét, a Gyógyszer- és Élelmiszerfejlesztési Koordinációs Központ igazgatóját választották meg a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége, a MOTESZ következő elnökének. Páll Dénes megbízatása 2025-től két évre szól.
01 jan
Fiú az év első babája Debrecenben
Hunor született 2023-ban elsőként a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A kisfiú január elsején 0 óra 12 perckor jött a világra.

Oldalak